Mark

Teknisk Designer elev i Kolding Kommune

Jeg hedder Mark og er 18 år. Jeg startede som elev den 2. januar 2013 i By- og Udviklingsforvaltningen.

 

Hvorfor Kolding Kommune?

Jeg valgte Kolding Kommune, da de kunne tilbyde mig en bred uddannelse og muligheden for at være i flere forskellige afdelinger med MEGET forskellige opgaver i løbet af elevtiden. Det gør det nemmere at finde sine stærke og knap så stærke sider og ikke mindst, hvilken type job man vil søge, når uddannelsen er færdig.

Det var lige præcis sådan en elevplads, jeg ledte efter!

Jeg skal i 4 forskellige afdelinger i min elevtid. Jeg startede i Planafdelingen, nu sidder jeg i Byggesag og senere, skal jeg i Trafikafdelingen. Jeg slutter min elevtid hos Kommunale Ejendomme.

Jeg er blevet taget super godt i mod af nogle rigtig søde kollegaer lige fra første dag. Mine kollegaer er virkelig gode til at hjælpe både med arbejdsopgaver, og ikke mindst på det personlige plan. De er ikke "bare kollegaer", men venner som bekymrer sig om, at du har det godt. Det gør arbejdsglæden mindst ti gange større.

 

Hvad laver man som Teknisk Designer elev?

Som Teknisk Designer elev arbejder jeg sammen med både arkitekter, ingerniører, landinspektører osv., og jeg vil blandt andet lære at tegne og konstruere forskellige opgaver på computeren.

Hos Kolding Kommune får jeg i elevtiden meget teknisk viden og praktisk erfaring. Jeg får indblik i afdelingernes teknologi, arbejdsmetoder og arbejdsgange.

Det kan f.eks. være:

  • Opgaver inden for kontraktion
  • Tegning og beregning
  • Planlægning og drift
  • Illustration og teknisk design

Man er ikke bare endnu en, der skal læres op, når man starter som elev hos Kolding Kommune. Man får spændende opgaver og ansvar fra starten. Det er ikke forbudt at bede om hjælp fra kollegaerne - de tager alle spørgsmål med et smil. Selv som elev føler jeg, at jeg gør en forskel og hjælper med at gøre hverdagen lettere for mine kollegaer.

Her er altid noget at lave og ikke en eneste dag er den samme!

 

Fremtiden

Jeg håber på, at jeg i fremtiden, når jeg afslutter min elevtid i 2014, kan få en fast stilling i Kolding Kommune og måske bygge videre på min uddannelse senere i livet, men indtil videre tager jeg en dag ad gangen, og er åben for alt, hvad fremtiden måtte bringe.