Olga

Social- og sundhedshjælperelev

Mit navn er Olga Dolder-Prozorovskaya, og jeg er 36 år. Jeg er social- og sundhedshjælperelev og er for øjeblikket i praktik hos hjemmeplejegruppen Bramdrupdam i Kolding.

 

Tidligere beskæftigelse:

Jeg er uddannet indenfor turisme og socialt arbejde i Rusland. Jeg arbejdede som receptionist på et hotel i København. Så flyttede jeg til Jylland og startede som social- og sundhedshjælperelev.

 

Det laver jeg som elev:

Jeg kører på cykel ud til borgerne og hjælper med dem med alt det, som de selv har svært ved indenfor personlig pleje og praktisk hjælp, bl.a. give medicin, vaske tøj, tage opvasken, gøre mad klar og hjælpe med rengøringen.

 

Derfor valgte jeg uddannelsen:

Jeg har altid kunnet lide at hjælpe andre mennesker, og jeg kommer fra en læge-familie, så jeg går lidt i samme retning som mine forældre.

 

Skoleophold:

Jeg kan godt lide at være på skolen, og jeg er kommet i en rigtig god klasse.

 

Uddannelsen:

Man får rigtig meget viden. Før jeg startede på uddannelsen, vidste jeg ingenting om denne her verden. Nu har jeg fået et kæmpe indblik, og man lærer rigtigt meget. Jeg kan godt lide, at det teoretiske er blandet med det praktiske. Så glemmer man ikke, det man har lært.

 

Fremtiden:

Jeg har planer om at søge ind på social- og sundhedsassistent-uddannelsen, og så vil jeg måske læse videre til sygeplejerske bagefter.

 

Olga i aktion