Thomas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Social- og sundhedsassistentelev

Jeg hedder Thomas Schmidt og er 32 år. Jeg er social- og sundhedsassistentelev og er pt. i praktik på Middelfart Rygcenter.

 

Tidligere beskæftigelse:

Jeg har været i lære som møbelsnedker men stoppede undervejs for at blive selvstændig for en periode, hvor jeg solgte malerier lavet i træ. På et tidspunkt solgte jeg alt jeg ejede og købte og restaurerede en båd sammen med en kammerat og sejlede rundt i Middelhavet i næsten to år. Så blev jeg optaget på social og sundhedshjælper-uddannelsen, hvor jeg lærte en masse om mig selv og blev sikker på, at det var det helt rigtige at arbejde med mennesker. Jeg fandt ud af, at det giver mig et kick, at en anden person får en god dag, på grund af det jeg gør.

Derefter arbejdede jeg i et år med døve og døvblinde, hvorefter jeg påbegyndte social og sundhedsassistent-uddannelsen. Ved siden af er jeg tatovør og kunstner.

 

Det laver jeg som elev:

Thomas med model af rygsøjleJeg foretager værdimålinger: blodtryk, puls, temperatur, saturation (iltmætning i blodet), respiration (hvor meget man trækker vejret og hvorfor). Derudover hjælper jeg med sårpleje, tager kateter og dræn ud osv. I det hele taget pre og post operativ pleje, dvs. før og efter operationen. Jeg er med lægerne rundt på stuegang, fordi jeg har med de forskellige patienter at gøre fra start til slut, da det er en lille afdeling. Jeg har også fået lov til at overvære en operation – det var fedt at få lov til at opleve det.

Derudover er der også noget administrativt arbejde i forbindelse med modtagelse og udskrivelse.

Før jeg startede, var jeg nervøs for, om det bare var social og sundhedshjælper-opgaver – det var det overhovedet ikke. Det er rigtigt spændende, og her hvor jeg er, er arbejdsmiljøet enormt godt, og samtidig har de tid til at lære mig en masse.

Jeg kan rigtigt godt lide at være her – det er rigtigt fedt.

 

Derfor har jeg valgt uddannelsen:

For nogle år siden fik jeg Borrelia, da jeg blev bidt af en skovflåt. Jeg blev indlagt med lammelser, og under mit ophold oplevede jeg på nært hold, hvordan social og sundhedspersonalet arbejder. De bruger meget tid sammen med patienterne og hjælper dem i hverdagen. Jeg kan rigtig godt lide at arbejde med mennesker. Samtidig er uddannelsen meget bred og med mulighed for videreuddannelse.
Og så har jeg også set lidt praktisk på det. Jeg kan flytte rundt, hvis jeg får lyst, og vil altid have mulighed for at finde et arbejde, enten som fastansat eller vikar.

 

Skoleophold:

Jeg er rigtig glad for skoleopholdene. Tiden den flyver afsted, og man lærer noget nyt hele tiden. Skoleperioderne er helt sikkert mine favoritter, og det var det ellers ikke, da jeg var yngre. Nu synes jeg det er fedt med skoleperioderne!

 

Uddannelsen:

Jeg får et mere spændende arbejdsliv med social og sundhedsassistent-uddannelsen end hvis jeg bare havde social og sundhedshjælper-uddannelsen. Der er mange grene man kan vælge at gå ud af, og man skal hele tiden holde sig opdateret med ny viden.

 

Fremtiden:

Jeg vil selvfølgelig gerne blive færdig med min assistent-uddannelse. Derefter vil jeg nok arbejde med vikariater i en periode, samtidig med jeg kan sælge malerier, tatovere og tage ud og rejse. Det er billetten til det frie liv.

Om nogle år kunne jeg godt forestille mig at komme ud og arbejde i misbrugsmiljøerne. Lige nu mangler jeg stadig min praktikperiode i psykiatrien, og måske er det også en mulighed. Jeg er meget åben over for fremtiden, og med social og sundhedsassistent-uddannelsen i bagagen er der mange spændende muligheder.