Galina

Social- og sundhedsassistentelev

Jeg hedder Galina Thomsen og er 32 år. Jeg er social- og sundhedsassistentelev og er pt. på skoleophold på Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens’ afdeling i Fredericia.   Inden var jeg i praktik på Lungeafdelingen på Fredericia Sygehus.

 

Tidligere beskæftigelse:

Jeg kommer fra Rusland, og der var jeg folkeskolelærer, men pga. mit sprog kan jeg ikke arbejde med børn, som skal lære sproget. Men voksne og ældre mennesker kan fint forstå mig.

 

Det laver jeg som elev:

I min praktik lærte jeg meget omkring iltbehandling. Derudover havde jeg opgaver med personlig pleje, hjælpe med mad, tjekke blodsukker, give insulin osv.

 

Derfor valgte jeg uddannelsen:

Jeg blev nødt til at finde en anden branche, hvor min udtale ikke var et problem, og jeg har altid villet arbejde med mennesker.

 

Skoleophold:

Jeg kan rigtig godt lide skoleopholdene, som indeholder en masse teori. I plejestuerne med simulationsdukkerne lærer vi en masse. Der kan vi få lov til at bruge sprøjter, lægge kateter og en masse praktiske ting, inden vi tager ud i praktikken. Samtidig er det rart at mødes med de andre elever.

 

Uddannelsen:

Det er godt med blandet teori og praksis. Når man får lov til at prøve teorien af, så hænger det bedre ved. Vores lærere er meget hjælpsomme, og samtidig har vi en studiecafé, hvor man kan få hjælp til de ting, som man måske har lidt svært ved.

 

Fremtiden:

Jeg vil arbejde som assistent i et stykke tid og få lidt mere erfaring, og så overvejer jeg at læse videre til sygeplejerske.

Galina i arbejdssituation