Vores nye hold kontorelever 2017

Virksomhedsbesøg Gudsø

Kolding Kommunes kontorelever slukker brande

Social- og sundhedsassistent

Drømmer du om at arbejde i en daginstitution eller en døgninstitution?

Jeg hedder Regina Bagge Hansen og er 30 år. Jeg startede som kontorelev ved Kolding Kommune i september 2016.

 

Uddannelsesbaggrund:

Jeg har været Social- og sundhedshjælper siden 2005, men besluttede at skifte spor. Derfor fik jeg ajourført min gamle HG, så jeg kunne søge en læreplads inden for kontor på baggrund af denne.

 

Hvorfor valgte du Kolding Kommune?

Jeg ved fra andre, at en kommune er en meget alsidig læreplads, hvor man kan ende med at have prøvet kræfter med nogle meget forskellige opgaver. Derfor søgte jeg selvfølgelig læreplads i Kolding Kommune, hvor jeg også bor, og var slet ikke i tvivl da jeg fik tilbudt stillingen.

 

Hvilke afdelinger skal du være i under din elevtid?

Under hele elevtiden skal jeg være inden for Senior- og Socialforvaltningen, hvilket giver rigtig god mening med den baggrund jeg har. Min uddannelse er delt op i tre gange 8 måneder, fordelt på Økonomiafdelingen, Sundhedscentret og Senior- og Sundhedsrådgivningen.

 

Arbejdsopgaver

Mine opgaver spænder utroligt bredt, især fordi jeg har været en del af tre meget forskellige afdelinger. Jeg har siddet med økonomiopgaver, sagsbehandling, sekretæropgaver, indkøb, passet reception og udført enormt mange ad hoc opgaver. Hvis man er nysgerrig og tager initiativ, får man ofte lov til at udvide sit opgavefelt.

 

Elevsammenholdet

Alle eleverne i Kolding Kommune afholder jævnligt elevmøder, hvorvi udveksæer erfaringer og giver rum for at drøfte eventuelle udfordringer med nogle jævnbyrdige. Elevklubben består både af 1. års og 2. års elever, hvilket giver mulighed for at tage nogle gode råde til sig inden man skal i gang med diverse skoleophold samt fagprøve.

 

Skoleopholdene

Skoleopholdene er meget intense og jeg synes jeg udvikler mig lige så meget personligt som fagligt på skoleopholdene. Der er meget gruppearbejde, og man lærer hinanden rigtig godt at kende. Holdet består af mange andre elever ansat i offentlige instanser, så man får også indblik i andre verdener end den kommunale. I uddannelsen indgår en studietur til Bruxelles i forbindelse med faget EU, hvilket er en rigtig god oplevelse med et meget stort fagligt udbytte.

 

Hvorfor skal man vælge Kolding Kommune som uddannelsessted?

De elevansvarliger i Kolding Kommune er meget gode til at lytte til os elever og vores ønsker og behov. I de afdelinger jeg har været, får man ansvar hvis man tør tage det, og der er stor mulighed for at have indflydelse på sit uddannelsesforløb og opgavernes karakter.

 

Fremtiden

Når jeg er færdig med min elevtid skal jeg til at søge job, og jeg håber, at der på sigt dukker en kommunal stilling op. Som ansat i Kolding Kommune kan man senere få mulighed for at tage efteruddannelsen som Kommunom, hvilket jeg synes er en rigtig god mulighed fo at udvide min horisont.