Årets praktiksted 2014

Virksomhedsbesøg Gudsø

Kolding Kommunes kontorelever slukker brande

Social- og sundhedsassistent

Drømmer du om at arbejde i en daginstitution eller en døgninstitution?

 

Gitte

Navn, alder, Uddannelse start
Gitte D. Pedersen, 24 år.
Startet som kontorelev med speciale i offentlig administration ved Kolding Kommune den 1. August 2015.

Uddannelses baggrund?
Jeg har taget en HG på IBC i Fredericia og er i forvejen uddannet som butiksassistent i Matas.

Hvorfor valgte du Kolding Kommune?
Jeg valgte Kolding Kommune, da jeg synes det lød som en spændende uddannelse med et godt forløb, hvor jeg ville kunne komme rundt i forskellige forvaltninger. Jeg vidste at jeg ville blive mødt af mange forskellige opgaver og udfordringer og så det som en god mulighed for at finde ud af, hvor jeg hørte til og hvor jeg kunne se mig selv fremtidigt.

Hvor skal du være under din elevtid?
Jeg skal være i Senior- og Socialforvaltningen under disse afdelinger:
- Økonomiafdelingen
- Senioradministrationen
- Ledelsessekretariatet (bliver muligvis ændret)
- Myndighed

Hvad laver du som elev? 
Indtil videre har jeg bl.a. haft følgende opgaver:
- Budgetopfølgning med plejecenterledere
- Betalt regninger
- Bestilt inventar til sygeplejen, akutpladser m.m.
- Hjulpet til arrangementer
- Arbejdet med Kolding Ældreråd
- Lavet referater og dagsordenspunkter
- Lavet postlister til Kolding.dk
- Diverse Ad-hoc opgaver

Elevsammenholdet?
Vi har jævnligt elevmøder hvor vi mødes og bl.a. drøfter skoleophold, arbejdspladser, fagprøver, arrangementer m.m. Derudover prøver vi også at ses uden for arbejdstiden og det fungerer rigtig godt i vores elevgruppe, at vi alle er nogle positive mennesker, som både vægter uddannelsen rigtig højt, men også det sociale. Vi har indtil videre afholdt julefrokost, bowlet, kørt gokart og skal forhåbentligt meget mere i fremtiden.

Skoleopholdene?
”Ingen læring uden frustration”, er den sætning vi hørte allermest, da vi var på 1. skoleophold og det får man virkelig bekræftet er rigtigt, når man er afsted. Det er hårdt at være i skole og man bliver virkelig presset, men det er det hele værd i sidste ende. Vi bliver undervist af nogle dygtigere undervisere der både er sjove, inspirerende og gode til at motivere, så de løfter undervisningen til noget helt andet, end hvad jeg er van til. Vi arbejder meget i grupper med andre elever, som også arbejder inden for det offentlige og man bliver hurtigt opmærksom på sine egne styrker og svagheder, med de opgaver vi får tildelt. Man bliver i forløbet bl.a. bedre til at samarbejde, reflektere, tage ansvar og udfordre sig selv. Jeg synes det er spændende at være afsted og jeg synes personligt, at jeg er kommet derfra med meget mere, end hvad jeg kom med.

Hvorfor skal man vælge Kolding Kommune som uddannelsessted?
Jeg anbefaler det, da man på kort tid udvikler sig meget både personligt og fagligt. Man får meningsfulde opgaver og føler sig mere som en almindelig medarbejder end en elev. Derudover har jeg aldrig oplevet så godt et arbejdsmiljø, som jeg har ved Kolding Kommune og kan sagtens forestille mig, at blive her efter min elevtid. Vælg det fordi du vil udfordres, udvikles og have en god uddannelse med meningsfulde opgaver og synes, at det kunne være spændende at arbejde inden for den offentlige sektor.

Ønsker til Fremtiden? 
Allerede fra jeg søgte elevplads, har jeg håbet det ville ende i en fast stilling, med mulighed for at tage kommunomuddannelsen, så det håber jeg stadig bliver muligt.

(Talent vejen) Hvad går det ud på / arbejder du med?
Talent vejen giver muligheden for, at arbejde med noget man gerne vil udvikle. Det kan f.eks. være hvis man vil være bedre til præsentationer, økonomi, referatskrivning osv. Så mødes alle dem der deltager engang imellem og deler hvad de har tænkt og gjort i forhold til sin udvikling. Jeg har fokus på kommunikation, som jeg synes er rigtig spændende at arbejde med.

Studieture?
Vi har som en del af undervisningen været i København og besøgt digitaliseringsstyrelsen, Christiansborg og Domstolsstyrelsen og skal til september på studietur til Bruxelles, hvor vi bl.a. skal besøge Europa-Parlamentet.