Ernæringsassistentuddannelsen giver en grundlæggende viden omkring råvarer, samt tilberedning og anretning af mad til et stort antal mennesker. Derudover lærer man bl.a. om fødevarehygiejne, ernæring, økonomi og indkøb.

Uddannelsen tager 3 år og veksler mellem skole og praktik.

Den teoretiske del af uddannelsen foregår på en erhvervsskole. I Kolding Kommune samarbejdes der med Syddansk Erhvervsskole i Vejle. På skolen bliver du undervist i følgende fag:

  • Samfundsfag
  • Engelsk
  • Arbejdsmiljø
  • Miljø
  • Fødevarelære
  • Metodik, produktion, planlægning og kvalitet
  • Produktionshygiejne
  • Diætetik
  • Ernæringslære i teori og praksis
  • Kostlære og vurdering
  • Samarbejde og kommunikation
  • Sensorik og madkvalitet
  • Valgfri specialefag

En typisk arbejdsplads for en færdiguddannet ernæringsassistent vil være i storkøkkener på f.eks. hospitaler, plejehjem, dag- og døgninstitutioner, men også på kostskoler og i kantiner i større virksomheder.